Aasta esimest PWA etappi vabastiilis on juba aastaid peetud aprilli lõpus Austrias, Podersdorfis, Neusiedler See järvel.

Kohale jõudes oli minul (Christofer ) ja Stenil natukene jamamist registreerimisega – kuna olime eelnevalt veetnud kolm kuud Blue laguunis peaaegu et ilma elektrita, ununes võistluseks regamine täielikult 😀 .
                                                                                                       (pilt: PWA/ John Carter)

Lõpuks sain peale ja oli hea meel, kahjuks jäi aga entry listist välja Sten ja veel mõned soitjad. List oli 48 säitjaga täis. Terve võistluse jooksul paistis valjas päike ja olid ebatavalised 25+ soojakraadid.
Tuul oli väga nigel ja samas vaga puhanguline. Race crew otsustas maa-tuule tõttu asetada voistlus ala ja kohtunikud rannast kuskil 1 km kaugusele, kus olevat rohkem tuult.
Vees olles aga tundus, et kõige paremad pagid olid siiski kaldale lähemal..
Jõudsime teha ühe Single Eliminationi ja alustada Double’iga.

Võitis 4x tuuri võitja Jose Estredo, teine – Taty Frans, kolmas – Kiri Thode, ja neljas – tuurivõitja 2011 Steven Van Broekhoven.
Gollito was clearly high; Vend ländis mõlemal halsil peaaegu kõiki trikke kõige ehedama, radikaalse ent lebo gollito style’iga ja finaalis üllatas kohtunikke
taiesti puhta flaka into double shaka, ja flaka into ponchiga. Samuti koik tavalised uhekordsed manoovrid tegi Gollo vaga korgelt ja peaaegu air.
Ega ka Taty halvasti sõitnud, tundub et Taty on üks põhi favoriitidest sel aastal ;), samuti tasuks Kiril silma peal hoida!
Kuna võistlustel oli vahe tuult, on minu arvamus et Steveni jaoks polnud lihtsalt piisavalt tuult, et oma manöövreid sooritada sama kõrgelt ja stiilselt kui näiteks Gollito, aga küll
tugeva tuulega ripib. Praegu aga tundub et Gollito on full power tagasi!!! jeee

(pilt: PWA/ John Carter)

Tony kuule kuidas sul läks?
Tony: Oodata oli külma järve võistlust, kus headel päevadel on super tingimused. Tegeliskuses toimusid sõidud miinimum tuultega. Trenni oli aga ju tehtud ja enne võistlusi oli mind väga rahulik. Loosi tulemusel pidin võistlustele avalöögi anda mina Fabrizi vastu. Kaks korda heat katkestati, kolmada korraga tuli ära. Enne kolmandat heati vuhisesid üle järve head pagid ja punane lipp tõmmati üles.
Kustutasin kõik mõtted enne runi algust ja lihtsalt nautisin sõitmist. Kõik sujus, kukkusin ühe trikiga alles headi lõpps ja seega oli sooritus puhas. Feeling oli hea ja olin enne tulemuse teada saamist positiivselt meelestatud. Ja tuli esimene võit koju ära. Järgmine vastane oli Tonky. Selle roundi vormistamine toimus kolmanda päeva hommikul ja alguses tundus, et tuleb õige heade tingimustega duell. Üks lemmikumaid sette 4.9 ja 88l all, jäi ainult üle rippida.
Aga tuul vaibus ja nii me pool glissis seal trikitasime. Trikid – culo, double flaka, airfunnel, eslider diablo, double flaka, grubby – olid kõik puhtalt tehtud, aga vastaseks oli ikkagist ju legend senjoor Tonky Frans! Kaotasin… Kahjuks tuult võistluste lõpu poole enam ei olnud ja see jäigi lõplikuks tulemuseks. Praegu siis 17 koht rankingus. Motivatsioon on laes ja eks anname endast parima tuulisel Fuertel.

Christofer:
Enda sooritusega ikka paris rahul pole, alati saab paremini! Singleis oli mu heati ajal paris hasti tuult ja tundsin end vaga mugavalt. landisin palju trikke molemal halsil, nagu naiteks burner, culo, double spock, double shaka, ss flaka.
Olin paris veendunud et voitsin ja nii see oli. Jargmiseks vastaseks oli semi Austria local Phil Kanadast.
Olin vaga happy, et just tema endale vastaseks sain ja ootasin heati jaoks head tuult! Kahjuks oli aga selle heati ajal juba kovasti vahem tuult kui mu esimeses heatis. Suutsin lopuks teha ühe paris marja burneri, culo, shaka, funnel jne.
                                                                                                                          (pilt: PWA/ John Carter)

Arvasin et võitsin siiski, sest ei märganud Phili tegemas ühtki powermove’i. Me rohkem ikka tugeva tuulega harjunud ( mõnus on ju), kui oleme kolm kuud treeninud peaaegu igapaev neljase, neljapoolega. Tundsin juba heati ajal, et kõik trikid on kuidagi madalad ja
koledad :D, mis osutuski saatuslikuks. Järgnevatel päevadel suutsime alustada Double’iga kuid tuul keeldus peole tulemast ja võistlus jai pooleli :(. Praegu siis overall 17th, mis on parem kui mitte midagi hooaja alguseks! Fuerte on aga varsti tulemas ja eks siis näeb kes mida toodab ;), ei jõua ära oodata!
Muidugi sooviks tänada ka Surfhouse’i!!! Gaastra töötab lihtsalt ulmehösti! Isegi kui tuult oli kuskil ~ 15 knotti, sain 4.8le nii super trimmi, et Gliss garanteeritud ;)!
Praegu igaljuhul väga motiveeritud Bonaire sessionideks, sest see on ikka täiesti uskumatu spot!Kuu veel ja siis next destiantion Fuerteventura! Nädala lõpp tõotab tulla tuuline ja märg!
Varsti pilte/video!
(pilt: PWA/ John Carter)