Pildid – Epp Hunt
Tallinna Purjelauakooli pildid.

DSC_0199small
Nädalavahetusel peetud harrastajate võistlus Bacardi Fun I etapp täitis oma ülesande. Nagu ütles peakohtunik Margo Vesselov, pole kunagi nii paljud osalejad suutnud kaasa teha ja nn “kirja saada” (st. nõuete kohaselt startida ja finišeerida) nii palju sõite, nii suur protsent osalejatest.
Esimesel võistluspäeval võimaldasid tuuleolud teha neli võistlussõitu, teisel päeval tehti kuus võistlussõitu, milles formula klassi sõitjad said distantsi läbida glisseerides.

Head meelt tegi noorte võistlejate tublidus. Üldarvestuse kolm esikohta olid kõik täidetud purjelauakooli õpilaste poolt. Üldarvestuse esikoht Karl-Erik Saarm, teine Artur Kaiküll ja kolmas Rainer Kasekivi. Esimene mitte junior oli alles neljandal kohal, grand master Heldur Kuusing.

Naistest parim oli samuti purjelaukaooli noor vanuseklassist U17 Birgita Viilop ning teine koht läks noorteklassi U20 võistlejale Marit Rüüsak’ile. Kolmanda koha naistearvestuses saavutas Anneli Mägi.

Masterite võistluklassi parimad: Aivar Kajakas (Purjelauakooli treener), teine Raivo Saarm, kolmas Peep Tomingas.

Grand Master: esimene Heldur Kuusing, teine Andrus Jõgi, kolmas Aivar Keskküla.

Pilootprojektina oli kavas ka aerulaua (SUP) klassi võistlus, kellele õnnestus läbi viia kolm võistlussõitu. Võitjaks osutus Pirita Purjelauakooli kasvandik Marcus Pertelson. Teise koha saavutas Alfred Kalm (Pirita Purjelauakool) ja kolmanda koha Argo Servet (Eru Surfist).

Rõõmu tegi suur osavõtjate ja fännide arv. Vaatamata võistluspaiga kaugusele ja tundmatusele oli plats rahvast tulvil.

Võistlust toetasid Bacardi, Eesti Purjelaualiit, Tuuleenergia, Nevotex, Aloha Surf, Extreme Sport, Surfhouse, Puuviljakeskus, Varbla Puhkeküla, Varbla Spordiselts, Pärnumaa Vabatahtlik Merepääste Ühing ja Surfhunt.

Võistlejate käepaelad punus Maarja Kivistik.

Erilist äramaärkimist väärib kohtunike meeskond Margo Vesselov ja Jüri Kaldoja, kes suutsid lisaks kohtu pidamisele korraldajale ka kõiges muus abiks olla. Samuti Eesti Purjelaualiidu poolt võisltust toetama saabunud Tõnis Kase roll võistluste õnnestumisel oli hindamatu, nii nagu Karl Kase roll (videooperaator) võistluste jäädvustamisel.

Tulemused:
Purjelaud
SUP

Epp Hunt
Varbla purjelauapunkt
surfhunt.ee


DSC_0302small
DSC_0185small
DSC_0344small