e6c22d4cdb

Kõik fotod: PWA/John Carter

Eesti vabastiilitajad Christofer Kalk ja Tony Mõttus käisid vahemikus 7.-14. september Hollandis, kolmandal PWA etapil. DAM7 World Cup algas vaikselt ja rahulikult. Esimesel päeval oli rand pealtvaatajaid täis ja päike paistis, aga tuult ei olnud. Võistlejad tegelesid ettevalmistuste ja registreerimisega ning õhtul toimus ametlik avamine lipukandmise ja tow-in´i saatel.

Teine päev sarnanes esimesele – ilus ilm ja vaikus merel. Tuule puudumise tõttu tehti rannas show´d ja EFPT´e poolt oli korraldatud tow-in, mille võitis Antony Ruenes.

Kolmandal varahommikul oli oodatud tuul kohal ja raadiost anti juba kergeid orkaani hoiatusi. Siiski oli tuul keskpäevani normaalse tugevusega ja sõitjad kasutasid 4.5seid purjeid. Kella 12 paiku alustati esimese ringiga ning võistlus hakkas täiehooga pihta. Tony vastaseks loositi Erik Hakman (S-1988) ja Christofer läks kokku Yentel Caersiga (B-16). Tony võitis rootslast üsna kindlalt, maandudes heat´is oma peamised powermoved ning tegi korraliku sõidu. Esimene samm single eliminationis oli hea. Siis tuli Christoferi kord. Christoferi sõitis belglase vastu ilusti. Terve heat oli puhas ja võit tundus koju tulevat, aga kohtunike otsuse tulemusel pääses Yentel edasi. Punktide vahe oli väga väga väike – puudu jäi vaid ühest Burnerist vasaku halsiga. Seekord aga läks nii. Tony järgmiseks vastaseks oli Antony Ruenes, kellega on mõõtu võetud juba mitmel korral. Võitmiseks pidi Tony tegema ülihea sõidu, mis tagantjärgi öeldes ei õnnestunud. Mõned trikid olid küll üsna kobedad – nt. airfunnel sai +++ punktid, aga sellest ei piisanud. Single Elimination sai poiste jaoks kahjuks kiiresti läbi. Tulemused: Tony 17, Christofer 25.

a86ff17b18

Mida rohkem kell edasi tiksus, seda tugevamaks tuul läks. Single Eliminationi finaal peeti juba väga rajudes tingimstes, kus olid Kiri Thode ja Tonky Frans. Kiri Thode võitis …väga välja teenitult ja kõik olid õnnelikud. Auhinna tseremoonia toimus õhtul kella 7 ajal ja tundus, et sellega tõmmatakse päevale kriips peale. Aga ei, PWA-lt tuli üsna ootamatu otsus alustada Double Eliminationit. Tuule tugevus oli meeletu – tegemist oli Storm Chasega, sest ilma liialdusteta oli merel 28 meetrine litakas. Kergelt hämaras õhtupoolikus läksid Double Eliminationi esimese ringi poisid vette ja alustati sõitutega. Nalja oli palju, sest üldjuhul maandudtakse nõutud arv trikke täis, nt 3 trikki mõlemal halsil, aga nüüd oli poistel tegemist kasvõi ühe triki maandumisega. Christofer läks kokku Quincy Offringaga (ARU-10) ja Tony kohtus Arthur Polletiga (F-00). Christofer suutis oma heat´is maanduda puneta, flaka ja shaka, millega pääses edasi ning Tony maandus switch kono, flaka ja forwardi. Ka see tagas edasipääsu. Keegi võistlejatest tegelikult ei teadnud kas sõidud lähevad arvesse, sest ühendus kohtunike ja võistlejate vahel puudus. Keegi ei näinud midagi ja keegi ei saanud aru midagi J Nalja sai aga palju ja kogemus oli poistele kõva. Pärast esimest ringi otsustas PWA siiski asja lõpetada.

Neljas võistluspäev algas vaikselt. Tormist ei olnud enam midagi järel ning meri oli peegelsile. Prognooside kohaselt pidi tuul aga keskpäeval tõusma. Asi tundus kahtlane, sest vihma ainult kallas ja kallas, kuid kella 3 paiku taevas selgines ja tuul hakkaski puhuma. Christofer läks kokku Yegor Popretinskiyga (RUS-11) ja Tony oli Cheo Diaze (V-34) vastu. Christoferil oli raske Yegoriga, sest vene mees oli sõiduvees ja kokkuvõttes pääses Yegor edasi. Christofer kukkus tiba palju ja väga heast One-handed Burnerist ka ei piisanud. Christoferi võistlus sai otsa. Tonyl läks tiba paremini. Ta alustas oma heati Cheo vastu natuke nõrgalt, aga mida aeg edasi, seda paremini trikid välja tulid ning 2-1 otsuse tulemusel sai Tony edasi. Järgmine Tony vastane oli Adrian Bosson (F-296), kes see aasta on teinud PWA tuuril üllatavalt häid sõite. Tony tegi üpris ilusa sõidu, maandudes häid trikke nagu kono, airfunnel ja burner. Sama tegi ka prantslasest Bosson ning tasavägises sõidus võttis võidu lõpuks Bosson. Ka Tony saadeti kaldale asju pakkima. World Cup oli poiste jaoks läbi. Double Eliminationi tulemused: Tony 17, Christofer 25. Surfati kuni pimedani, aga finaalini veel päris ei jõutud.

Järgmisel päeval sõideti järelejäänud 2 heat´i ja lõppkokkuvõttes tuli DAM7 World Cup´il esimesele kohale Kiri Thode Bonairelt! Kokkuvõttes oli võistlus igati hästi korraldatud ja tulemused saadi kirja. Loodetavasti on Hollandi etapp kalendris ka tuleval aasta! Järgmine etapp toimub juba 27. september – 6. oktoober Sylt´is, Saksamaal. Christofer ja Tony soovivad tänada siinkohal kõiki sponsoreid!

86360c3f27